2017

Terugblik juni

De markt "Kunst in Het Volkspark" op 11 juni in Enschede werd goed bezocht. Het was fantastisch weer, ik had een prachtige plek en veel belangstelling. 

De Arnhemse Stockdagen werden dit jaar in de prachtige Eusebiuskerk gehouden. Ondanks het feit dat er in de directe omgeving van de kerk onderhoud werd uitgevoerd, werden de Stockdagen goed bezocht. Het waren gezellige en bijzondere dagen met veel leuke ontmoetingen.  

Activiteiten juli

Nieuw verkooppunt

Vanaf het begin van deze maand worden mijn tassen in het Centraal Museum verkocht. De museumwinkel is van dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur geopend. 

Van 8 juli tot en met 22 oktober is er een nieuwe tentoonstelling in het Centraal Museum: "Uit de mode". Een prachtige tentoonstelling met ruim 100 hoogtepunten uit de modeverzameling van het museum. Kom kijken!

En wat een bezoek extra leuk maakt is, dat je op vertoon van deze nieuwsbrief bij aankoop van een tas van mij 10% korting krijgt. 

Producten: 

De stijltas gemaakt ter ere van het stijljaar 2017 is nog te bestellen, voor € 325,- heb je een uniek exemplaar.

Nieuw

Leren tas met een gevilte voorkant, wol op zijde. Het viltwerk is gemaakt door viltkunstenares Charlotte Molenaar. Slechts 1 exemplaar is er gemaakt. Uniek! Voor € 185,- te koop.

Voor de zomer

Een leuke tas met zomerschoenen aanschaffen? Samen met schoenenontwerpster Anita Hardeman heb ik dit bijzondere setje ontworpen, gemaakt van plantaardig gelooid en natuurlijk geverfd leer. Het setje is te krijgen in de kleuren rood, kobaltblauw en helder geel met schoenen in diverse maten voor de prijs van € 185,-

Belangstelling?  Neem contact op met Van alkine.

Een hele fijne zomer en tot in augustus! 

Terugblik januari en februari

Een drukke en enerverende periode de eerste twee maanden van 2017. 
Leuke nieuwe opdrachten, afronden van opdrachten, ideeen uitwerken, en nieuwe kunstmarkten verkennen.
Een Materialenbeurs voor tassen- ,schoenenmakers en leerbewerkers georganiseerd. Dit is een grote jaarlijkse markt waar leveranciers en aanbieders van leder en fournituren en leerbewerkers elkaar ontmoeten.  
Graag wil ik een trouwe koopster van mijn tassen aan het woord laten over haar redenen om door mij haar tassen te laten maken.

Ankie de Niet

"Een paar jaar geleden ging ik tijdens de kunstroute BeeKk bij Alkine's atelier kijken en liet door Alkine mijn eerste "tablettas" maken in zwart leer met een gele bies,. Daarbij heb ik een portemonnee in dezelfde kleuren laten maken. Kort daarop heb ik  een kleine gele en een klein zwart tasje bij Alkine gekocht, de Odile.
De tassen van Alkine zijn mooi afgewerkt en heel functioneel.

Vorig jaar mei heb ik een mooie en praktische blauwe schouder-handtas met bijpassende portemonnee gekocht. Erg mooi leer met een prachtige kleur!
Ik krijg altijd enthousiaste reacties op mijn tassen.

Sinds kort heb ik een grotere grijze suède variant op het kleine tasje; erg mooi gemaakt en met een fraai design. Ik ben hier heel gelukkig mee! ".

Dankjewel Alkine!

Actviteiten maart 

In 2017 wordt 100 jaar De Stijl gevierd. Ter ere daarvan heb ik een tas in de stijl van Mondriaan gemaakt. 
De tas is een shopper, met een rits af te sluiten en te bestellen via info@vanalkine.nl 

Kunstmarkt
Op 18 en 19 maart vindt de eerste kunstmarkt plaats waar ik met mijn tassen en accessoires aan deelneem. Dit is "Kunst in de Vallei" en vindt plaats in het Cinemec in Ede.

Er zijn diverse kunstenaars tijdens deze dagen te vinden: schilders, keramisten, sieradenmakers, beeldhouwers en en daarnaast is er een varieteit aan entertainment  deze dagen. Adres: Laan van de Verenigde Naties 150, 6716 JE Ede
De markt is te bezoeken van 10.30 - 17.00 uur. . Entree 4,50 euro. Parkeren is vrij
 

Terugblik oktober 2016


Een heerlijke maand oktober, genoten van het prachtige herfstweer en van de expositie van 25 leden van kunstkring BeeKk. Het was een goed bezochte verkoopexpositie. 

Activiteiten november 

Verkoopexpositie handgemaakte tassen, hoeden en sjaals

Op zaterdag 19 november organiseren Charlotte Molenaar en ik een gezamenlijke expositie van onze toegepaste kunst. Charlotte maakt sieraden, sjaals en hoeden van wol(vilt) zijde en hergebruikte stoffen. Deze zijn kwalitatief van een hoog niveau en vaak verrassend van ontwerp. Net als bij mijn tassen en accessoires kenmerkt Charlotte's werk zich door de aandacht voor detail en afwerking en door gebruik van uitgesproken kleuren.

Of u nu een aanschaf wilt doen ter completering van uw outfit, iets zoekt voor de komende feestdagen of wilt komen genieten van kleuren, vormen en texturen:

U bent van harte welkom om de expositie te bezoeken!

Er zal ook een uitverkoop hoekje zijn en uiteraard is er een hapje en een drankje.

Adres: Stichting Ateliers Driebergen, Engweg 24G, Driebergen (voor de route zie de website van Charlotte Molenaar)

Tijd: zaterdag 19 november van 13.00 tot 20.00 uur.

 

Terugblik September 


September was een drukke maand, maar wat een geluk, elk weekend prachtig weer. De markten werden goed bezocht, gezellig, veel leuke contacten en enthousiaste mensen. Mijn tassen vonden een warm onthaal.

Activiteiten oktober

Deze maand een nieuw ontwerp, het grotere zusje van de Odile en de Oda:  de Odette
De Odette is gevoerd, heeft een ritsvak en een telefoonvak en is voorzien van een schouderband. Nu verkrijgbaar in rood en bruin, meerdere kleuren volgen.   

Expositie
Op 15 en 16 oktober is de tweedaagse kunst verkoopexpositie van diverse BeeKk kunstkring leden. De expositie vindt plaats in het "oude" ING gebouw aan de Vinkenlaan in Bilthoven. 
Ik ben met mijn tassen te vinden op de eerste verdieping. Kom kijken!

Zelf een tas maken ?
In vijf lessen van ieder vier uur leer je een shopper naar eigen idee te maken. Tijdens de eerste les maak je kennis met patroon tekenen en de machines. Na de eerste les ga je al naar huis met een hoes voor ipad of telefoon.
In de tweede tot en met de vijfde les maak je je eigen shopper.
De kosten voor deze cursus zijn 375,- euro. Het materiaal is exclusief en bedraagt tussen de 20 en 30 euro. Na deze cursus is het mogelijk om ook andere tassen te leren maken. Elke tas kent zijn eigen techniek.

Workshop
In plaats van een cursus kun je ook een workshop volgen. Deze duurt een dagdeel. Je maakt dan een tas in het platte vlak: een hoes voor de ipad of laptop, een clutch of een schoudertas. De kosten hiervoor bedragen 79 euro, exclusief materiaalkosten. 

Het bijzondere en leuke van de cursus tassen maken of het volgen van een workshop bij Tassenatelier Van alkine is dat je bijna privé les krijgt. Er is plek voor twee cursisten. Data worden in gezamenlijk overleg vastgelegd.
Heb je interesse, neem contact op met Alkine, tel nr 06 28300671 of info@vanalkine.nl.
 

Terugblik augustus

Activiteiten september 2016

Kunst in Ootmarsum
Zaterdag 27 augustus stond ik met mijn tassen op Kunst in Ootmarsum. Een fantastisch markt waar gedurende drie dagen 225 kunstenaars aan deelnemen. Heel Ootmarsum bruiste van kunst en het was een prachtige zonnige dag.

Kunstmarkten in september
In september ben ik elk weekend op weg naar een kunstmarkt.

Artibosch op 4 september
Meer dan 70 kunstenaars presenteren zich op zondag 4 september op het festival Artibosch dat plaatsvindt op de Parade in 's Hertogenbosch.
Ook ik sta er met mijn tassen. Daarnaast is er te genieten van theater, dans, muziek en poëzie.      

Kunstmarkt de Bilt op 10 september
Zaterdag 10 september sta ik van 12.00 tot 18.00 uur met mijn tassen op de Kunstmarkt De Bilt. De Kunstmarkt De Bilt is een jaarlijks cultureel festival dat op de tweede zaterdag van september wordt gehouden in het Van Boetzelaerpark in De Bilt. Naast de kunstmarkt is er aandacht voor muziek, straattheater, poëzie, film, cabaret, dans en vermaak.

Prinsjesfestival op 17 september
Zaterdag 17 september is het Lange Voorhout in Den Haag het toneel voor de PrinsjesHatwalk. Bij dit stijlvolle evenement draait het vooral om hoeden! 

Maar ook voor andere exclusieve en originele modeartikelen, zoals sieraden, wandelstokken, tassen, shawls, etc. ben je op de markt aan het goede adres. Ook ik ben van de partij met mijn tassen en accessoires. Van 12.00 tot 17.00 uur kunt je langskomen. 

Doesburgse kadedagen op zaterdag 24 september
Op zaterdag 24 september en zondag 25 september worden de Doesburgse kadedagen georganiseerd. Ik sta  sta ik met mijn tassen op een van de Doesburgse kade dagen. De IJsselkade zal op beide dagen van 11.00 uur – 17.00 uur veranderen in een geweldige markt vol kramen met creatieve kunstzinnige producten en streekproducten. Ook ik sta er met mijn tassen. 
 

Ik hoop je op een van de markten te zien!

Terugblik juli

Activiteiten augustus 2016

Boeken en kunstmarkten
Op twee prachtige locaties heb ik in juli met mijn tassen gestaan. Kasteel Ammersoyen in Ammerzoden en Kasteel Middachten in De Steeg. Prachtig weer en leuke ontmoetingen. 

Zomerperiode
In de zomerperiode ruim ik mijn atelier op, geniet van de mooie dagen die er zijn en plan nieuwe activiteiten voor de herfst. 

Opleiding tassen maken en workshops
In oktober gaat de opleiding tassen maken van start. In vijf lessen van vier uur leer je een shopper naar eigen idee te maken. De eerste les bestaat uit:
- het leren patroon tekenen,
- kennis maken met de machines
- en een eerste product, een hoes voor ipad of telefoon.
De tweede tot en met de vijfde les bestaat uit:
- het maken van een patroon voor de shopper,
- het kiezen en uitsnijden van het leer,
- het schalmen (dunner maken) van het leer,
- en het plakken en naaien van de tas.
De kosten voor deze cursus is 375,- euro. Het materiaal is exclusief, tussen de 20 en 30 euro. Na deze module is het mogelijk verder te gaan om ook andere tassen te leren maken. Elke tas kent zijn eigen techniek.

Ook kun je in plaats van een cursus een workshop volgen. Deze duurt vier uur en je maakt dan een tas in het platte vlak: een hoes voor de ipad of laptop, een clutch of een schoudertas. De kosten hiervoor bedragen 79 euro, exclusief materiaalkosten. 

Het bijzondere en leuke van de cursus tassen maken of het volgen van een workshop bij Tassenatelier Van alkine is dat je bijna privé les krijgt. Er is plek voor twee cursisten. 
Heb je interesse, neem contact op met Alkine, tel nr 06 28300671 of info@vanalkine.nl.

Kunst in Ootmarsum
Vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 augustus vindt Kunst in Ootmarsum plaats. Ik sta met mijn tassen op zaterdag 27 augustus op deze markt. Dit jaar wordt dit artistieke buitengebeuren al voor de 34e keer gehouden. Elk jaar wordt een bijzonder thema gekozen. Het thema van 2016 is : Kunst… natuurlijk , groen. Het belooft een boeiende markt te worden!
                                            

Terugblik juni 
Activiteiten juli 2016

Arnhemse stockdagen
De Arnhemse stockdagen zijn achter de rug. Een fantastisch evenement op een prachtige locatie. Ondanks het warme weer en dagen met spatjes regen trok het evenement veel bezoekers. Ik heb hele bijzondere en vooral inspirerende dagen gehad. Het is vooral leuk om te horen wat bezoekers van mijn tassen vinden!

Boeken en kunstmarkten
Zondag 10 juli ben ik van 10.00 tot 17.00 uur op de Boeken en Kunstmarkt bij Kasteel Ammersoyen, Kasteellaan 1, Ammerzoden te vinden. Een prachtige locatie! 

Zondag 17 juli sta ik met mijn tassen van 10.00 tot 17.00 uur op de Boeken en Kunstmarkt bij Kasteel Middachten, Landgoed Middachten 3 in De Steeg.
Ik zou het leuk vinden je op een van deze markten te zien!

Nieuwe tassen
Voor de boeken en kunstmarkten heb ik van een oude postzak en leer nieuwe tassen gemaakt. Ook op de Arnhemse Stockdagen een succes!

 

Activiteiten  juni  2016
 

Nieuw verkooppunt
De tassen van Tassenatelier Van alkine zijn nu ook te koop in Galerie Zône, Nieuwstraat 17 b, in Leiden. 
Galerie Zône is een bijzondere galerie voor toegepaste kunst en vormgeving. Je kunt er keramiek, glas, textiel, sieraden, meubels, verlichting en tassen van diverse vormgevers vinden. 
Een verrassende galerie om een keer te bezoeken!
        
Boeken en Kunstmarkt
Zondag 19 juni staat Tassenatelier Van alkine van 10.00 uur tot 17.00 uur op de Boeken en Kunstmarkt op de binnenplaats van Kasteel Doorwerth, Fonteinallee 2b, Doorwerth.
Je bent hartelijk welkom!

Arnhemse stockdagen
Van donderdag 23 juni tot en met zondag 26 juni is Tassenatelier Van alkine te vinden op de Arnhemse stockdagen. Tijdens de Arnhemse stockdagen openen ruim 130 ontwerpers en high-end winkeliers hun deuren  van hun voorraadkasten. Vier dagen lang kunt u door heel Arnhem terecht voor stoffen, fournituren, samples en prototypes. Maar ook voor kleding, sieraden, tassen en accessoires van top ontwerpers voor mooie prijzen. 

Tassenatelier Van alkine is, samen met 55 ontwerpers te vinden op de hoofdlocatie van de stockdagen, Building 26, de voormalige bibliotheek van Arnhem. Voor de stockdagen omgedoopt tot Plint 26 aan de Koningstraat in Arnhem. 
Ik hoop je daar te zien!

Meer informatie over dit evenement en voor de openingstijden: www.arnhemsestockdagen.nl

Activiteiten mei 2016

Kunstroute 2016 

21 en 22 mei

De kunstroute van kunstkring BeeKk heeft dit jaar als thema de kleur ROOD. Een thema waar ik me heel makkelijk in kan vinden. Het is mijn lievelingskleur! Veel van mijn klanten zullen dit herkennen, denk ik. Voor de overzichtstentoonstelling in het Lichtruim aan de Planetenbaan in De Bilt is dan ook de rode theepottas ingeleverd.

Dit jaar nemen 68 kunstenaars van verschillende disciplines deel aan de kunstroute, stellen hun atelier open en laten hun werk zien. Ook Tassenatelier Van Alkine houdt open huis. Op 21 en 22 mei ben je van 12 tot 17 uur hartelijk welkom, Koningin Wilhelminaweg 363, 3737 BC Groenekan.